Menu Sluiten

Bedankt

Pilula ontstond bijna twee jaar geleden omdat een vriendin vroeg of ik productbeschrijvingen voor haar nieuwe webshop wilde gaan schrijven. Op dat moment werkte ik al een hele tijd via een Payroll-bedrijf bij Musjes Kinderwinkel als allround medewerker. Het was voor mij handiger om een KvK-nummer aan te vragen en zelf te gaan factureren. Toen dat plan vorm begon te krijgen werd ik zo enthousiast dat ik met vriendinnen brainstormde of ik ook niet meer met mijn teksten kon gaan doen. En zo werd mijn webshop geboren.

Op het begin had ik natuurlijk alleen maar bestellingen van familie en vrienden. Super blij was ik bij elke bestelling, maar op een gegeven moment zijn zij natuurlijk ook klaar met kopen. Het viel stil. Logisch, maar voor mij erg jammer. Want naast dat ik boterhammen voor mijn kinderen koop van mijn inkomen, vind ik het geweldig om mijn woorden met anderen te delen. Hoewel de webshop op dat moment niet meer goed liep, liepen de persoonlijke tekst aanvragen des te beter. Ook leerde ik steeds meer mensen kennen die wel grafische ondersteuning konden gebruiken. De mooiste opdrachten kwamen op mijn pad en ondertussen volgende ik een cursus om mijn schrijven te perfectioneren.

De cursus was nuttig en natuurlijk heb ik daar belangrijke dingen geleerd, maar het meeste heb ik geleerd door te doen. Door met klanten mee te beleven, door te voelen. Zo ook met het overlijden van de nagellak-held Tijn en het bakfiets-drama in Oss. Als je ziet wat woorden dan teweeg brengen op social media weet ik waarom ik het doe. Woorden die uit gevoel geschreven worden verbroederen, verbinden. En dat is goud waard. Ik verdien helemaal niks met mijn gedichten op Facebook en ook de producten in de webshop zullen me niet rijk maken. Toch geniet ik elke dag en daar wil ik jou voor bedanken. Want een like, een reactie of een deelactie op Facebook veroorzaakt vaak een sneeuwbaleffect. Bedankt voor jouw bijdrage daarin, samen bereiken we meer mensen. Samen voelen we, samen verbinden we.

Bedankt.